Genea, Sydney

Back to Solutions

Co-Lab Creation

Incorp were engaged by Genea in 2020 to review their Kent Street workplace in lieu of expanding agile working practices throughout their business groups. In particular, they wanted to see what a new agile accommodation, alongside operational requirements, might achieve in terms of reducing Genea’s overall workplace footprint.

The main driver of the project was to increase staff wellbeing, by creating a collaboration area where team members could go to experience a range of spaces to come together and connect with each other. Part of the brief was to make this space quite different from the existing calming workspaces – something “zesty”. The subsequently named “Co-Lab” evokes the vibe and culture similar to a blend of hospitality and corporate design, and offers a variety of collaboration zones for Genea’s staff.

The key challenges lay around the fact that Kent Street was a live site with extremely sensitive medical facilities and operations.

However, the final solution was delivered on time and budget with very positive staff feedback, particularly for the breakout and collaboration spaces.

size: 3,140sqm location: Sydney